Groeien naar opvoeden in rust en vertrouwen

Je verliest niet alleen je geduld, maar soms ook je moed.
Je wil jezelf niet meer verliezen in een machtsspel.
Je wil er vanuit je eigen kracht echt kunnen zijn voor je kind.

Voelt ouderschap soms eenzaam of verwarrend? Zet dan samen met andere zoekende ouders stappen tot ontspannen opvoeden. Zo leg jij een stevige basis voor rust, vertrouwen en geluk in jezelf en je gezin. Maar net als bij zwemmen vraagt ontspannen opvoeden oefening. Doorheen de vijf dagen van het traject ontwikkel je jouw manier om te blijven zwemmen, ook in woelig water.

Dag 1 en 2: Zelfzorg en mildheid

Onrust in je gezin heeft een impact op je zelfvertrouwen als ouder. Mildheid voor jezelf weer toelaten en ruimte geven is dus essentieel. Want door duurzaam voor jezelf te zorgen, zorg je ook voor je gezin. Vanuit een theoretisch kader en herkenbare situaties zet je via Focusing de stap naar jezelf. Door te kijken naar wat er gebeurt als je je geduld verliest of wanneer de situatie ontspoort, ontdek je een schat aan informatie. Over wat je raakt of irriteert bijvoorbeeld, of wat je grenzen zijn, hoe je die stelt en hoe je je draagkracht kan vergroten. Zo bied jij een stevig houvast voor jezelf en voor je kind.

Dag 3: Jouw eigen aanpak

Vandaag plaats je jezelf in een bredere context. Wie jij bent, hoe jij reageert en wat jou raakt wordt ook bepaald door je omgeving, je waarden en normen, je eigen opvoeding. 

Misschien voedde je tot nu toe op zoals je het vroeger gezien hebt. Maar nu is het aan jou om te bepalen wat jij belangrijk vindt en wat je wil meegeven aan je kinderen. Zo geef je jouw eigen aanpak bewust vorm. 

Vertrekpunt van deze dag zijn jouw ervaringen en die van de anderen. Maar ik geef je ook een aanzet over hoe je dat dan precies in de praktijk doet, je eigen waarden en normen doorgeven.

Dag 4: Inspelen op de noden van je kind

Het is niet makkelijk om naar jezelf te kijken. Maar weten wat er op een lastig moment in je kind omgaat, is nog moeilijker. Je botst op een niet weten, op een machteloosheid in het zorgen. Dankzij Focusing neem je afstand van de emoties en de situatie en kijk je zonder oordeel naar je kind: wat raakt hem, waarom is zij zo overstuur, wat helpt hem zijn draagkracht te vergroten, hoe kan zij zorg dragen voor haar grenzen? Zo kan je inschatten hoe jij best reageert en wil reageren. 

Dag 5: Verankering: van willen naar doen

 

De grootste uitdaging is dat je nu echt gaat zwemmen. Met de technieken die je ontwikkelde en vanuit een grote mildheid voor jezelf. Deze dag speelt in op de noden van de groep: op bezorgdheden, angst, innerlijke kritische stemmen, op valkuilen en triggers zoals tijdsdruk en ‘wat anderen zeggen’. Door los te komen van die obstakels, kan je de ouder zijn die je wil zijn. Zo veranker je jouw persoonlijke aanpak.

Via een boeiende afwisseling van theorie, inzichten, (schrijf-)oefeningen, opdrachten en uitwisseling leg je tijdens dit groeitraject een stevige basis voor opvoeden in vertrouwen en rust. Zo ontplooi je je eigen aanpak die klopt voor jou en je gezin.

 

Praktisch

Wanneer: 

Nieuwe data worden weldra aangekondigd. Op dit moment loopt het traject grotendeels online. Ik wacht de verdere coronamaatregelen nog even af.

Waar: 

Huize Chartreuze, Holsbeek

 

 

 

 

 

 

Prijs:                 

Je investering voor het groeitraject is 1284 euro incl. BTW.  Kom je met twee dan krijg je een korting van 600 euro en betaal je 1968 euro incl BTW voor jullie beide samen.

Het is mogelijk om gespreid te betalen, zonder meerkost.

Inclusief:

  • 5 live-groeidagen in een kleine groep en met zorg voor de innerlijke mens
  • handig werkboek
  • toegang tot een besloten facebookgroep waar ruimte is voor vragen, antwoorden, feedback en aanmoediging
  • 1 uur individuele coaching op jouw maat (live of via Zoom) na live-dag 4
  • deskundige begeleiding door Joke Van Hoeck , kinderpsycholoog/kinderpsychotherapeut
  • thee, water koffie, noten en fruit – broodjeslunch – vieruurtje
  • na inschrijving: link naar de video-podcast: ‘Hoe vind ik innerlijke rust onder grote druk.’

Inschrijving:
Via de inschrijvingsknop hieronder. Je inschrijving is in orde zodra ik je betaling heb ontvangen.

Meer weten? Contacteer me via joke@ontspannenopvoeden.beitr