Ontspannen opvoeden: ontdek de aanpak die wel werkt voor jou

Als ouder ben je zoekend. Naar de aanpak die past bij jou en bij je kind.
Dat is niet altijd makkelijk.  

Omdat je in de drukte van het moment snel verzandt in oude patronen. En omdat elk kind anders is: wat voor het ene kind werkt, doet dat niet voor het andere.
En elk kind – ook binnen één gezin – draagt een ander rugzakje (faalangst, sterke wil, hooggevoeligheid, leerstoornis …).

Daarom is het goed om eens echt afstand te nemen en te focussen op jezelf, je aanpak, je gezin. 

Tijdens deze dag ontdek je waarom het niet evident is om je geduld te bewaren in moeilijke situaties. Met je hoofd kan je veel bedenken: dat je je niet zo zou moeten opjagen bijvoorbeeld. En toch gebeurt het je steeds opnieuw.

Dankzij de techniek van Focusing leer je wat je opjaagt of irriteert en hoe je wel rustig kan blijven. We gaan op zoek naar wat voor jou belangrijk is in opvoeden, los van alle goedbedoeld advies. Van daaruit geef je vorm aan jouw aanpak: hoe jij best kan zorgen voor jezelf en voor je kind. 

In een kleine groep van ouders sta je stil bij je ouderschap en de obstakels waar je op botst. We voelen ons vaak kwetsbaar in ons ouder zijn,  daarom is het belangrijk om dicht bij jezelf te blijven en alleen te delen wat jij wil. En tegelijk zal je je gesteund voelen door de kracht en de herkenning van een veilige groep.  

Pasklare antwoorden bestaan niet in opvoeding. Maar een dag van zorg voor jezelf en je gezin brengt je zoveel dichter bij wie je bent en hoe jij wil opvoeden. Je gaat naar huis met inzichten en praktische tips die helpend zijn voor je eigen aanpak in ontspannen opvoeden.

 

Praktisch


Wanneer:             
donderdag 3 december 2020 van 20u-22u

Waar:                   online

 

Prijs:                    €39 (inclusief btw)

Inclusief:             

  • workshop in een kleine groep
  • werkbundel
  • deskundige begeleiding door Joke Van Hoeck, kinderpsycholoog/  kinderpsychotherapeut
  • goodiebag (krijg je opgestuurd als je online volgt!)

Inschrijving:
Via de inschrijvingsknop hieronder. Je inschrijving is in orde zodra ik je betaling heb ontvangen. 
Na inschrijving ontvang je je persoonlijk zoom-link.                             

Meer weten? Contacteer me via joke@ontspannenopvoeden.be