fbpx

Webinars


Opvoeden vanuit jouw kracht 

(1 uur)

Hoe komt het toch dat je telkens vastloopt? Waarom begin je te roepen, al wil je dat niet? Waarom mondt elke ochtend uit in een strijd?
Hoe kan je als ouder – overrompeld door advies van je omgeving – krachtig en bewust opvoeden.

Eerst wil ik je geruststellen: het is heel normaal dat het (weleens) misloopt in de dagelijkse drukte van een gezin. Dat ligt niet aan jou. En dat ligt niet aan je kind. Maar als je niet uit de vicieuze cirkel raakt, wil je natuurlijk begrijpen wat er fout loopt. En liever nog: je wil een oplossing.

Tijdens het webinar geef ik je inzicht in het mechanisme dat ervoor zorgt dat de bom barst, dat jij je geduld verliest of dat een situatie uitdraait op een machtsspel. Al wil je nog zo hard dat het niet gebeurt.

In een volgende stap moedig ik je aan: durf kijken naar wat er fout loopt. Wat gebeurt er hier en nu dat het met dit kind ontspoort?  Zo ontdek je waardevolle informatie die het begin kan zijn van verandering.
Zodat je je geduld niet zo snel verliest bijvoorbeeld, of hoe de avondspits in huis weer fijn wordt voor iedereen of hoe je komaf maakt met dat schuldgevoel.

Tijdens dit webinar geef ik je graag dat duwtje in de rug zodat jij als ouder weer durft vertrouwen op je eigen kracht. Want alleen jij weet wat jij en je kind nodig hebben.

Hoe geef je je kind diepe wortels en sterke vleugels? 

(1 uur)

 

Een kind kan je vergelijken met een bloem. Ze bloeit in haar eigen kleur en vorm. En ze groeit het best in ideale omstandigheden van licht, water en goede grond. Elke bloem draagt vanaf het begin al haar potentieel in zich en ‘weet’ hoe ze kan groeien. Een tulp wordt echter nooit een orchidee. Een roos nooit een tulp. Ook kinderen hebben die ‘eigen-wijsheid’. Ze zijn zoals ze zijn, je kan ze niet veranderen. Je kan ze wel diepe wortels geven en de beste omgeving om in vertrouwen te groeien.
Maar hoe doe je dat in de realiteit en de drukte van het dagelijkse leven? 

Kinderen – en mensen in het algemeen – hebben drie psychologische behoeften: aan autonomie, aan verbondenheid en aan competentie. Kinderen willen dingen zelf doen, maar ze willen zich ook geborgen weten en vertrouwen krijgen in wat ze doen. Mogen vallen hoort daar ook bij, én de kans om het opnieuw te proberen. En dit is een fijn neveneffect: als je daar rekening mee houdt, gaat je kind ook luisteren omdat het wil, niet omdat het moet.

In dit webinar verhelder ik voor jou de hedendaagse inzichten rond wat kinderen helpt in hun ontwikkeling. Op basis van praktijkvoorbeelden en concrete tips ontdek je hoe jij je kind zo goed mogelijk kan ondersteunen in zijn groeiproces.

Praktisch

Je volgt dit webinar waar en hoe jij wil. Een babysit is dus niet nodig. Maar gun jezelf toch even de ruimte en de tijd om het aandachtig en rustig te volgen.             

Wanneer:         

  • Webinar – Opvoeden vanuit jouw kracht
                       
     Binnenkort nieuwe data
  • Webinar – Hoe geef je je kind diepe wortels en sterke vleugels?
                           Binnenkort nieuwe data

Hoe:

Jij ziet en hoort mij, maar ik zie en hoor jou niet. Wil je reageren of mij een vraag stellen, dan kan dat schriftelijk via de chat.

Wat ook fijn is: stuur me vooraf een vraag waar jij mee zit. Dan probeer ik ze te integreren in het webinar.

Inschrijving:     

Via de inschrijvingsknop hieronder. Je kan dan inschrijven voor het webinarmoment van jouw keuze.

Meer weten?    Contacteer me via joke@ontspannenopvoeden.be